Malzemeler;
3 tane yufka
250 gr kıyma
1 tane soğan
tuz,karabiber
Üzerine;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kıymaya rendelenmiş soğan,tuz,karabiber 1-2 kaşık su ilave edilerek yoğurulur.Yufkalar tezgaha yayılıp + şeklinde dörde kesilir.Geniş taraflarına kıymalı harçtan konulup sigara böreği gibi sarılır kendi etrafında çevirerek gül şekli verilir.Yufkaların hepsine aynı işlem uygulanıp börekler kızdırılmış sıvı yağda kızartılır.Kızaran böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ dökülüp servis edilir.
Afiyet Olsun...
10 Ekim 2013 Perşembe
9 Ekim 2013 Çarşamba
PASTANE POĞAÇASI
Çok lezzetli pastanedekilerle aynı lezzetde nefis bir poğaça..Kaynak buradan..
Malzemeler:
2,5 bardak un
1 tane yumurta
150 gr yumuşak margarin
1 çorba kaşığı şeker
1/4 bardak soğuk su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:1/2 bardak lor ve beyaz peynir karışımı
Üzerine:1 yumurta sarısı 1 fiske şeker
Yapılışı:Unu tuzu,şekeri ve mayayı bir kaba alın üzerine yağ,su ve yumurtayı ilave edip yoğurun.Yoğrulmuş olan hamuru ağzı kapalı bir kapta 1 saat kadar ılık bir yerde bekletin.Mayalanan hamuru mutfak tezgahına alıp 12 eşit parçaya bölün.Her bezeyi avucunuzda yuvarlak oluşturup iç malzemeden koyup ikiye katlayın.Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizip 30 dk kadar ılık bir yerde tekrar mayalanmasını sağlayın.Mayalanmış poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
7 Ekim 2013 Pazartesi
6 Ekim 2013 Pazar
REÇELLİ KURABİYE
Malzemeler:
125 gr margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta(sarısı içine akı hamurun dışına)
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
un,fındık kırığı
vişne reçeli
Yapılışı:Bir kabın içine yumuşamış margarin,pudra şekeri ve yumurta sarısı konulup karıştırılır.Nişasta,un kabartma tozu ve vanilya eklenip ele yapışmayan bir hamur olana dek un ilavesiyle yoğurulur.Hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilerek ortası parmakla oyulur.Önce yumurta akına sonra fındığa batırılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 180 derecede pişirilir.(fırına koyduktan 10 dk sonra kurabiyelerin çukur kısımlarına tekrar bastırınız)Fırından alınan kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına vişne konulur.
Afiyet Olsun..
2 Ekim 2013 Çarşamba
AVCI BÖREĞİ (ÇİN BÖREĞİ)
İçli köfte tadında çok lezzetli bir börek deneyip beğenmeniz dileğiyle:))
Malzemeler:
4 tane yufka
1 su bardağı ince bulgur
1 tane soğan
200 gram kıyma
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı kimyon,karabiber,pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Panelemek için:
2 tane yumurta
galeta unu
Sıvı yağ
Yapılışı:Bulgur bir kaba konularak üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökülüp kabarması için bir kenarda bekletilir.Bir tavanın içine zeytinyağ konulup soğanların rengi değişene kadar kavrulur.Üzerine kıyma ilave edilip iyice kavrulduktan sonra tuz,baharatlar ve ceviz eklenir.Ocaktan alınıp bulgurla karıştırılır.Yufkaların iki tanesi üst üste yayılır.Sigara böreği gibi 12 üçgen parçaya kesilir.Geniş kısmına iç malzemeden konulup gevşek olacak şekilde sarılır.Önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılır.1-2 saat dinlendirildikten sonra sıvıyağda kızartırılarak servis edilir.
Afiyat Olsun...
2 Eylül 2013 Pazartesi
SULTAN TACI
1 litre süt
1 subardagı tozşeker
3 yemek kasıgı un
2 yemek kasıgı nısasta
yarım paket margarin
25 adet bebe bisküvisi
öncelıkle margarın ve unu tencereye koyup unu kavuruyoruz sonra sütü sekerı ve nısastayı eklıyıp koyulasıncaya kadar pişiriyoruz,koyulasınca vanılyayı eklıyoruz bisküvilerı irili ufaklı muhallebıye kırıyoruz bıkac kezkarıstırdıktan sonra ıslattıgımız kek kalıbına döküyoruz bır gece bekletıyoruz ertesı gun servis tabagına ters cevırıp çikolata sosunu üzerine gezdiriyoruz.
1 subardagı tozşeker
3 yemek kasıgı un
2 yemek kasıgı nısasta
yarım paket margarin
25 adet bebe bisküvisi
öncelıkle margarın ve unu tencereye koyup unu kavuruyoruz sonra sütü sekerı ve nısastayı eklıyıp koyulasıncaya kadar pişiriyoruz,koyulasınca vanılyayı eklıyoruz bisküvilerı irili ufaklı muhallebıye kırıyoruz bıkac kezkarıstırdıktan sonra ıslattıgımız kek kalıbına döküyoruz bır gece bekletıyoruz ertesı gun servis tabagına ters cevırıp çikolata sosunu üzerine gezdiriyoruz.
21 Ağustos 2013 Çarşamba
KIBRIS TATLISI
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı galeta unu
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Şerbeti için:
1 çay fincanı şeker
2 çay fincanı su
Yapılışı:Bir kabın içine yumurta ve şeker konularak mikserle köpürtülür.Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla konularak iyice çırpılır.Çırpılan hamur yağlanmış tepsiye dökülüp pişirilir.Piştikten sonra ılık keke ılık şerbet dökülür.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.(İstenirse üzerine krem şanti yayılır)
Afiyet Olsun...
7 Ağustos 2013 Çarşamba
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)