Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

27 Şubat 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI KRUVASAN

Tatlı kriziniz tuttuğunda 5 dk'da hazırlayabileceğiniz pratik bir tatlı.
Milföy hamurunun kenarına nutella veya herhangi bir kahvaltılık çikolata konulup sarılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun...

9 Şubat 2013 Cumartesi

TIRTIL KURABİYE


Uzun süre tazeliğini koruyan çok lezzetli bisküvi lezzetinde bir kurabiye..
Malzemeler:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
aldığı kadar un
Yapılışı:Hamur yoğurma kabına margarin,sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip karıştırın.Pudra şekeri,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip  yoğurun.Hamuru ikiye ayırarak bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao ilave edip yoğurun.Yağlı kağıt serili tepsiye tırtıl şeklindeki kalıpla 1 parmak uzunluğunda sıkarak şekil verin.170 derecede 15 dk pişirin.
Afiyet Olsun..

6 Şubat 2013 Çarşamba

BAL PARMAK TATLISI


Malzemeler:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket kab. tozu
4 su bardağı un
kaplamak için:
1/2 kase irmik
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Hamur yoğuracağımız kabın içine margarin,sıvıyağ,yumurta,şeker,kab. tozu ve un konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan parmak inceliğinde  çubuklar yapılıp irmiğe bulanır.Yağlanmış fırın kabına dizilip 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet gezdirilir.1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

30 Ocak 2013 Çarşamba

ORMAN KEBABI


Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
1 tane havuç
2 tane patates
200 gr bezelye
1 çorba kaşığı salça
zeytinyağ,tuz,karabiber
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ ve küp doğranmış soğan konulup kavrulur.Etler eklenip suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.Salça ilave edilip 1-2 dk çevirilir.Doğranmış havuç,patates,bezelye ve yemeğin üzerini 2 parmak aşacak kadar su eklenir.Ağır ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Ateşten almadan 5 dk önce tuz ve karabiber ilave edilir.
Afiyet Olsun...

28 Ocak 2013 Pazartesi

MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 tane orta boy soğan
4-5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
Yapılışı:Bir tencereye yıkanmış mercimek ve 2,5 su bardağı su koyarak mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Mercimeğin üzerine bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Diğer tarafta bir tavaya sıvı yağ alıp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.Salçayı ekleyip 1-2 dk kadar kavurup ocaktan alın.Mercimek ve bulgur karışımını genişçe bir kaba alın.İçine kavrulmuş soğan,baharatlar,limon suyu ve ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyip yoğurun.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle sıkarak şekil verin.Marul yaprakları ile servis edin.
Afiyet Olsun..

24 Ocak 2013 Perşembe

MİDYE BÖREK


Yiyen herkesin mutlaka tarifini aldığı çok pratik ve lezzetli bir börek.
Malzemeler:
3 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İçine:
1 kase lor peyniri
1/2 demet maydanoz
Üzerine:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı:Yufkayı tezgahın üzerine serip dörde bölün.Her üçgen parçayı yağ ve su karışımı ile ıslatın.Sivri ucundan içe doğru büzerek yuvarlak kısıma yaklaştırıp pile yapıp kenarlarını birleştirin.Uç kısmına iç malzemeden koyup yuvarlak kısma doğru sarın.Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine yumurta ve sıvı yağ karışımı sürüp 200 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails